Beyaz kutu testi nedir?
Beyaz kutu testi genellikle Statik Uygulama Güvenlik Testi (SAST) ile bağlantılı olarak anılır. SAST kaynak kodunu veya ikili dosyaları otomatik olarak kontrol eder ve hatalar ve olası güvenlik açıkları hakkında geri bildirim sağlar.
Beyaz kutu nedir?
Beyaz kutulama, yazılımın iç yapısını ve tasarımını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Bu, yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, yalnızca yazılımın dış çıktılarıyla ilgilenen kara kutu testinin tersidir.
Yazılım test süreçleri nelerdir?
Her yazılım test yaşam döngüsü (STLC) modeli aşağıdaki altı ana aşamadan oluşur: Aşamalar: Gereksinim aşaması testi, gereksinim aşaması testindeki aktiviteler. STLC’de test planlaması, test planlama aktiviteleri. Test planlama sonuçları. Test senaryosu geliştirme aşaması. Test senaryosu geliştirme aktiviteleri. Daha fazla makale…•23 Aralık 2023
Kara kutu testi nedir ve ne zaman kullanılır?
Kara kutu testi, yazılımın yeni sürümünün önceki sürümlere kıyasla herhangi bir gerileme veya performans düşüşü içerip içermediğini kontrol etmek için kullanılabilir.
Yazılım test türleri nelerdir?
Temel yazılım test türleriBirim testi ● … Entegrasyon testi ● … Sistem testi ● … Kabul testi ● … Fonksiyonel test ● … Performans testi ● … Güvenlik testi ●
Gri kutu testi nedir?
Gri kutu testi (uluslararası İngilizce yazımı: gri kutu testi), beyaz kutu testi ve kara kutu testinin birleşimidir. Bu testin amacı, uygulamaların uygunsuz yapısı veya kullanımından kaynaklanan kusurları tespit etmektir. Gri kutu testi (uluslararası İngilizce yazımı: gri kutu testi), beyaz kutu testi ve kara kutu testinin birleşimidir. Bu testin amacı, uygulamaların uygunsuz yapısı veya kullanımından kaynaklanan kusurları tespit etmektir.
Karar tablosu testi nedir?
Karar tablosu bir test tekniğidir. Birden fazla koşul ve belirtilen gereksinimlere sahip karmaşık yazılımlar için kullanılır. İş kuralları bir tabloya yazılır ve bu tablo girdi olarak kullanılabilecek değerleri ve hangi girdiler için hangi çıktıların kullanılabileceğini gösterir. Tüm olası test senaryoları bu tabloda listelenmiştir.
Black box testleri nelerdir?
Blackbox pentest: Blackbox pentest, bir saldırganın sisteme bilgisi olmadan nasıl girebileceğini belirlemek için bir siber güvenlik uzmanı tarafından yürütülen bir test türüdür. Bu testte, güvenlik ekibi sistemin herhangi bir ayrıntısı veya kod bilgisi olmadan bir saldırı girişiminde bulunur.
Durum geçiş testi nedir?
Durum geçiş testi, yazılımda farklı durumlar arasındaki geçişlerin doğru ve güvenilir olduğunu doğrulamak için kullanılan bir test tekniğidir.
Yazılım geliştirme yaşam döngüsü nedir?
Yazılım geliştirme yaşam döngüsü, yazılım uygulamalarını tasarlamak, geliştirmek ve test etmek ve kalitelerini ve işlevselliklerini sağlamak için adım adım bir yaklaşımdır. Daha kısa sürede ve minimum çabayla hatasız yazılım uygulamaları sunmak için çeşitli aktiviteler içerir.
Yazılım aşamaları nelerdir?
Yazılım Yaşam Döngüsü: Geliştirme Maceraları ve Aşamalarıİhtiyaç Analizi:2. Planlama:3. Tasarım:Geliştirme:Test:Dağıtım ve Uygulama:7. Bakım ve Güncelleme: 12 Ocak 2024
Yazılım geliştirme süreçleri nelerdir?
Tüm yazılım geliştirme yaşam döngüsü altı ana aşamaya ayrılabilir: Zorunlu aşama. Yazılım geliştirme yaşam döngüsünün ilk aşamasıdır ve yazılım için gereksinimlerin toplanmasını içerir. … Analiz – Planlama aşaması … 3. Tasarım ve Prototipleme aşaması … Geliştirme ve Uygulama aşaması … Test aşaması … 6. Uygulama ve Bakım aşaması
Kara kutu nedir ne işe yarar?
Araba kara kutusu, aracınızın belirli sürüş verilerini depolayan küçük bir kutu veya çiptir. Bir kaza durumunda aracın sürüş koşullarını kaydetmek ve depolamak için tasarlanmıştır. Dışarıdan, arabanın koltuğunun altına veya orta konsolun altına yerleştirilen küçük bir bilgisayar sabit diskine benzer.
Kara kutu neden turuncu?
Siyah kutular neden turuncu yapılır? Siyah kutular parlak turuncu renkte tasarlanır, böylece bir kaza durumunda kolayca tanımlanabilir ve molozların arasında bulunabilir. Bu renk seçimi, arama ve kurtarma operasyonları sırasında kutuların hızlı bir şekilde tanımlanması için çok önemlidir.
Black box nedir mimaride?
1990’lı yıllardan itibaren oyunlar, “kara kutu” adı verilen, duvar, tavan ve taban aynı renk olan, genellikle siyah rengin tercih edildiği, 30-100 kişilik kapasiteye sahip yüksek tavanlı salonlarda oynanmaya başlanmıştır.
Black box testing nedir, nasıl yapılır?
Kara kutu pentesti, bir siber güvenlik uzmanının bir saldırganın kendi bilgisi olmadan sisteme nasıl girebileceğini belirlemek için gerçekleştirdiği bir test türüdür. Bu testte, güvenlik ekibi sistemin herhangi bir ayrıntısı veya kod bilgisi olmadan bir saldırı girişiminde bulunur.
Karar tablosu testi nedir?
Karar tablosu bir test tekniğidir. Birden fazla koşul ve belirtilen gereksinimlere sahip karmaşık yazılımlar için kullanılır. İş kuralları bir tabloya yazılır ve bu tablo girdi olarak kullanılabilecek değerleri ve hangi girdiler için hangi çıktıların kullanılabileceğini gösterir. Tüm olası test senaryoları bu tabloda listelenmiştir.
Duman testi nedir?
Duman testi nedir? Duman testi, yeni bir yazılım sürümünün veya yapı değişikliğinin çekirdek işlevselliği üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol etmek için kullanılır. İlk bakışta, bu tür testler yazılımın “başlangıçta duman çıkarıp çıkarmadığını” kontrol eder.
Fonksiyonel testler nelerdir?
Fonksiyonel Test: Fonksiyonel test, kontrol ettiğimiz yazılımın tüm gereksinimleri ve şartları karşılayıp karşılamadığını doğrulayan bir test türüdür. Ana amacı, yazılımın işlevlerini kontrol etmektir. Fonksiyonel test, kara kutu testini içerir ve yazılımın kaynak koduyla ilgilenmez.