İçeriğe geç

Peygamber Efendimiz Miraç Gecesinde Neler Gördü

Peygamberimiz miraca çıkarken neler gördü?

Peygamber (s.a.v.) ilk olarak Beyt el-Makdis’te Burak adlı bir dağa geldi ve oradan cennete taşındı. Her seviyede peygamberlerden biriyle karşılaştı ve melekleri gördü. Sonra ona cennet ve cehennem gösterildi, Sidre-i Munteha’ya gitti ve Allah’ın Krallığından birçok şey gördü.

Miraç gecesinde hangi olaylar olmuştur?

Hz. Muhammed yolculuğu sırasında ‘Burak’ adlı bir dağda seyahat etti. Recep ayının 27. gecesi, Peygamberimizin (s.a.v.) Cebrail ile birlikte Mekke’den Kudüs’e ve oradan da yedi kat göğe yükseldiği ve dönüşünde ümmetine beş vakit namaz müjdesini verdiği mucizevi gecedir.

Miraç gecesi peygamberimize verilen 3 şey nedir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Mi’râc’tan üç büyük hediyeyle dönmüştür: Birincisi, gözümün nuru olan ve “Mü’minlerin Mi’râcı” olarak adlandırılan namaz; ikincisi, Bakara Suresi’nin son iki ayeti; üçüncüsü, iman eden herkesin sonunda cennete gideceği müjdesidir.

Peygamberimiz miraçta cennette neler gördü?

Allah Resulü (s.a.v.) Miraç sırasında bir grup insanın yanından geçti ve dudaklarının bir devenin dudakları gibi olduğunu gördü. Bazı görevliler dudaklarını kestiler ve ağızlarına taş koydular.

Hz Muhammed 7 kat semada ne gördü?

Hadis-i şeriflere göre, Hz. Muhammed (s.a.s.) bu yükseliş sırasında Cebrail ile birlikte göğe yükselirken, Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa peygamberleri, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş ve yedinci kat göğün Sidret-ül Münteha denilen yerine yükselmiştir.

Peygamberimiz miraçta Allah ile ne konuştu?

Allah’ın selamı üzerinize olsun, Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.” Peygamberimiz (a.s.m.): “Esselamu aleyna ve ala ibâdillâhi’s-sâlihîn/Selâm bize ve Allah’ın salih kullarının üzerine olsun.” buyurdu. Bu konuşmaya şahit olan Cebrail (a.s.) hemen: “Eşhedü en lâ…” buyurdu.

Miraç gecesi ne olmuş?

İslam inancına göre Miraç Kandili, Hz. Muhammed’in davet üzerine Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da göğe, yüce alemlere ve Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olup bugün kutlanmaktadır.

Miraç gecesi ne müjdelendi?

Allah Resulü (s.a.v.) bu eşsiz yolculuğundan ümmetine hediyelerle döner: Beş vakit namaz, bu ümmetten Allah’a ortak koşmadan ölen herkesin günahlarının bağışlanacağı müjdesi ve Bakara Suresi’nin son iki ayeti, Hz. Peygamber (s.a.v.) ve ümmeti için üç hediye (Müslim, İman, 279).

Miraç gecesi neden süt içilir?

Peygamberimiz o gece sütü seçti ve Cebrail, “Sen doğayı seçtin” dedi. Ancak Peygamberimizin süt içmeyi sevdiği de söylenir. Bu nedenle, bu akşam süt içmek ve süt üzerine dua etmek uğurlu kabul edilir.

Miraç mucizesinde ne oldu?

Peygamberliğin 11. yılında, Miladi takvimin 621. yılında, Resûlullah (s.a.v.) Kabe’deki Hicr veya Hatim denilen yerden, Recep ayının 27. gecesi, Kudüs şehrindeki Mescid-i Aksa’ya götürülmüştür ve buradan mucize denilen bir şekilde en yüce makama yükseltilmesi özel bir olaydır.

Peygamberimize miraçta ne ikram edildi?

Onu Burak adlı bir ata bindirdi ve Beytülmakdis’e götürdü. Allah Resulü Mescid-i Aksa’da iki rekat namaz kılıp dışarı çıktığında, Cebrail iki kap getirdi, biri süt, biri şarap. Allah Resulü süt dolu kabı seçtiğinde, Cebrail ona, “Sen doğayı seçtin,” dedi, sonra onu aldı ve dünya semasına kaldırdı.

Miraçta neler yaşandı?

Recep ayının 27. gecesi, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Cebrail ile birlikte Mekke’den Kudüs’e, oradan da yedi kat semaya yükseldiği ve dönüşünde ümmetine beş vakit namazı müjdelediği mucizevi gecedir.

Cennette peygamber efendimize kapıyı hangi melek açacak?

Bazı hadislerde gök bekçilerinin başındaki meleğe “Hâzin”, bazı hadislerde ise “Rıdvan” denmektedir. Rıdvan, Yüce Allah’ın insanlığa vermiş olduğu nimet ufkudur.

Miraç gecesi Peygamber Efendimiz neler gördü?

Peygamberimiz (s.a.v.) Cebrail (a.s.) ile birlikte Beyt-i Makdis’e vardı. Orada bütün peygamberlerin toplandığını gördü. Onlara imam oldu ve iki rekat namaz kıldırdı.

Peygamberimiz miraçta Allah’ı nasıl gördü?

Başka hiçbir yaratık Miraç gibi bir olay yaşayamazdı. Peygamber (s.a.v.) tüm olasılıklar dünyasını geride bıraktı ve bizim kavrayamayacağımız ve kavrayamayacağımız bir seviyeye ulaştı ve Allah’ın özünü birincil gözüyle gördü.

Peygamberimiz miraçta Allah’ı nasıl gördü?

Başka hiçbir yaratık Miraç gibi bir olay yaşayamazdı. Peygamber (s.a.v.) tüm olasılıklar dünyasını geride bıraktı ve bizim kavrayamayacağımız ve kavrayamayacağımız bir seviyeye ulaştı ve Allah’ın özünü birincil gözüyle gördü.

Peygamber efendimiz miraca çıkarken yanında hangi hayvan vardı?

Buhari Salat, 8’de Burak’tan şu şekilde bahsedilir: Bundan sonra, katırdan küçük ve eşekten büyük olan “Burak” adlı beyaz bir hayvana bindirildim. Bu hayvan, gözün görebildiği son noktaya kadar her adımını attı. Birdenbire Mescid-i Aksa’ya geldik.

Peygamber efendimiz miraçta cehennemde neler gördü?

Yetimlerin mallarını yiyorlardı dediler. Bir süre sonra Peygamber (s.a.v.) karınları şiş ve yılanlarla dolu insanlar gördü. Yoldan geçenler onları eziyorlardı ama hareket edemiyorlardı. Allah Resulü (s.a.v.) bunların kim olduğunu sordu ve onlar: Bunlar faiz ve haram yiyenlerdir dediler.

3 kat semada kimler var?

Üçüncü katta gökyüzüne “basar” sıfatı hakimdir. Hz. Yusuf (as)’ın bulunduğu makamdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir